Nieuws

De laatste nieuwsberichten over Tuinbuurt Vrijlandt

Bouw eerste fase van start!

Tussen de Ogierssingel en Molenvliet komen 190 koopwoningen, 50 sociale huurwoningen voor gezinnen en 50 voor senioren, allemaal geheel in tuindorpstijl. In april ging de laatste fase in de verkoop en afgelopen mei is gestart met de bouw van de eerste fase. De contouren van Tuinbuurt Vrijlandt worden nu steeds beter zichtbaar. Met deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Social Return op de bouwplaats

Ballast Nedam Development draagt graag haar steentje bij aan het verder verbeteren van onze inclusieve, motiverende en productieve werkomgeving.

Nieuwsbrief April

In deze nieuwsbrief Meer informatie over de 'Laatste Fase' die in verkoop gaat.

Video feestelijk event start bouw

Afgelopen 23 december was het zover. De eerste paal van Tuinbuurt Vrijlandt werd onder toeziend oog van alle betrokken partijen de grond in geslagen.

Nieuwsbrief Maart

In deze nieuwsbrief lees je in een interview met een van de betrokken makelaars en vind je meer informatie over de financiële check.

Bewuste Bouwers

Om de leefbaarheid van de omgeving van Tuinbuurt Vrijlandt op allerlei vlakken te bewaken, wordt er gewerkt volgens de richtlijnen van het keurmerk Bewuste Bouwers.

Tuinbuurt Vrijlandt in aanbouw

Eind december is gestart met de fundering van 100 huurwoningen voor Havensteder. Tijdens een feestelijk online event, waarvoor de toekomstige bewoners van de koopwoningen thuis een borrelpakket ontvingen, werd de eerste paal van Tuinbuurt Vrijlandt geslagen. Aansluitend zullen vanaf medio 2022 de 129 koopwoningen van de deelgebieden 1.2 ,1.3 en 1.4 van fase 1 worden gerealiseerd. Op dit moment zijn er nog maar enkele mogelijkheden voor een woning in deelgebied 1.2. Vind je op het kaartje geen beschikbare bouwnummers meer? Neem dan contact op met een van de makelaars om je aan te melden als reserve kandidaat, want optanten worden niet altijd kopers, dus grijp je kans.

Nieuwsbrief November

In deze nieuwsbrief lees je over de rol van een kopersbegeleider en vind je een interview met enthousiaste kopers van Tuinbuurt Vrijlandt.

Ballast Nedam Development steunt Petitie Natuurinclusief Bouwen en roept op tot ondertekening

Tot 2030 worden er in Nederland een miljoen huizen gebouwd, een kans die benut moet worden om het goede te doen voor onze toekomstige leefomgeving, de natuur en het klimaat. Dit jaar vindt een van de grootste wetswijzigingen plaats en er dreigt wetgeving te komen die op het gebied van natuurinclusiviteit lichtjaren achterloopt.

Start verkoop derde fase ‘Granpré Molière’ Tuinbuurt Vrijlandt Rotterdam

27 juli 2021

Tweede fase ‘Berlage’ Tuinbuurt Vrijlandt Rotterdam in verkoop

01 juli 2021

Start inschrijving eerste koopwoningen Tuinbuurt Vrijlandt Rotterdam

31 mei 2021

De vijf verrassende feiten over de ligging van Tuinbuurt Vrijlandt

Tuinbuurt Vrijlandt verrijst in Rotterdam-Zuid. Deze kindvriendelijke wijk die volledig in Tuindorpstijl wordt gebouwd, ligt centraler dan veel mensen denken. Hieronder vijf verrassende feiten over de ligging van Tuinbuurt Vrijlandt.

Een groenhypotheek met korting voor Tuinbuurt Vrijlandt

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verstrekt een zogenoemde Groenverklaring aan project Tuinbuurt Vrijlandt. Deze verklaring is bestemd voor nieuwbouwprojecten die buitengewoon energiezuinig zijn.

Zelfvoorzienende bouwkeet

Ook op de bouwplaats heeft Ballast Nedam Development duurzame ambities. Want waarom leggen we zelf niet gewoon zonnepanelen op onze bouwkeet? Inmiddels is onze eigen werkplek op de bouwplaats energieneutraal en daar zijn we best trots op.

Vogelbescherming en Ballast Nedam Development maken Tuinbuurt Vrijlandt Rotterdam vogelvriendelijk

Samen met Vogelbescherming willen we graag onze bijdrage leveren aan een vogelvriendelijke wijk. De toekomstige bewoners krijgen van ons en vogelbescherming een pakket waarmee bewoners in hun eigen tuin vogels kunnen aantrekken.

Ballast Nedam Development en Vogelbescherming werken aan natuurinclusieve tuinbuurt

Onze samenwerking met Vogelbescherming voor Tuinbuurt Vrijlandt inspireert ook anderen die bezig zijn met natuur inclusief bouwen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Tuinbuurt Vrijlandt is een ontwikkeling van: Ballast Nedam Development